slider1

Process Operator

 

 Wilmar Oleochemicals B.V.

Wilmar Oleochemicals in Rozenburg (Botlek-Rotterdam) en Wilmar Europe in Rotterdam maken beiden onderdeel uit van Wilmar International. Wilmar International is opgericht in 1991 en heeft zijn hoofdkantoor in Singapore. Tegenwoordig is Wilmar een wereldleider in het verwerken en verhandelen van oliezaden, het raffineren van eetbare oliën en suikers, het produceren van speciale vetten en oleochemicaliën, biodiesel en het verwerken van graan. Het heeft meer dan 500 fabrieken en een uitgebreid distributienetwerk in China, India, Indonesië en zo'n 50 andere landen op alle continenten. Wilmar is een groot voorstander van duurzame groei en zet zich sterk in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en is een pionier op dat gebied in haar branche.

Het hoofdkantoor van Wilmar Europe is gevestigd naast het Centraal Station in Rotterdam. Daarnaast heeft zij kantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië en joint ventures in Italië, Polen, Zwitserland, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

De fabriek in Rozenburg is in 2014 gebouwd en produceert plantaardige vetalcoholen en derivaten door hydrogenering van methylesters. De vetalcoholen worden gebruikt als grondstof voor oppervlakte actieve componenten die voornamelijk worden gebruikt in wasmiddelen en huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten.

Voor deze moderne fabriek zijn wij op zoek naar een energieke en ambitieuze:

PROCESS OPERATOR

Na een gedegen inwerkperiode als Proces Operator word je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het bedienen, controleren, regelen en in/uit bedrijf nemen van installaties en apparatuur. Het ploegenrooster waarin je komt te werken is het zogenaamde 2-2-2 systeem. Het totale operationele team bestaat uit 5 ploegen met in totaal 21 procesoperators, 2 verladingsoperators en 8 collega’s in de dagdienst.

De verantwoordelijkheden die behoren bij de functie van Proces Operator zijn:

 • Zorgen voor een veilige werking van de installatie.
 • Het bewaken en bedienen van geautomatiseerde productieproces in lijn met de planning en volgens de vereiste specificaties.
 • Het bedienen en controleren van de verschillende veldprocessen, fabrieksterrein (productie), tankpark (product mengen/pompen), steiger (schepen lossen en laden) en utiliteitssystemen in samenwerking met de paneloperator.
 • Panelbediening vanuit de controlekamer, en vanuit die rol operationele verantwoordelijk zijn voor het productieproces en sturing geven aan collega operators in het veld.
 • Het uitvoeren van administratieve werkzaamheden die gekoppeld zijn aan voornoemde punten.
 • Het voorbereiden van werkvergunningen en het controleren & vrijgeven daarvan in lijn met de procedures & richtlijnen en het controleren op werkkwaliteit van derden.
 • Het bemonsteren, analyseren en rapporteren van product- en afval(water)kwaliteiten.
 • Uitvoeren van inspectierondes om te zorgen voor een veilig en stabiel productieproces.
 • Het continu zoeken naar de beste prestaties op het gebied van opbrengst, energieverbruik, nutsverbruik en chemicaliënverbruik.
 • Zorgen voor een veilige en schone werkomgeving.
 • Lid zijn van het BHV-team.
 • Het opstellen van ploegenoverdracht en productierapporten.


Jouw profiel:

 • Minimaal een afgeronde VAPRO - C opleiding (of de ambitie om vapro C te volgen) 
 • Minimaal 5 jaar ervaring als operator in de procesindustrie (panel ervaring is een pre).
 • Flexibel, proactief, nauwkeurig en zelfstandig
 • Leidinggevende capaciteiten
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Goed kunnen gedijen en samenwerken in een kleine ploeg (4 operators).
 • Zelfstandigheid en initiatiefrijk.
 • Ervaring met MS Office

Wij bieden: 

Een dynamische baan in een inspirerend klein jong team met ruimte voor eigen initiatief. Het nemen van verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling zijn vanzelfsprekend binnen ons bedrijf. Wilmar biedt een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Als je geïnteresseerd bent in deze vacature en werken voor ons bedrijf, stuur dan je curriculum vitae in via onze website www.werkenbijwilmar.nl. Voor meer informatie over Wilmar kijk dan op onze website www.wilmar-international.com

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Wilmar

Wilmar Europe is growing significantly and has a demand for ambitious professionals to join our organisation. Employees make the difference; this is the reason why we are always looking for new enthusiastic colleagues who want to be part of our success. Wilmar Europe offers a dynamic and international work environment. We appreciate if our employees take their own initiative and bring in new ideas, next to taking responsibility.
Our European headquarters is in the city centre of Rotterdam near the Central Station.

For recruitment agencies:

We have made a conscious decision to do the recruitment ourselves. Therefore, we kindly ask you to not forward any candidates, as we will not accept their applications.

You are applying for the job Process Operator at Wilmar Wilmar Oleochemicals (WOC.PO.121).

Ik ga akkoord met deze privacyverklaring. (Klik op de link om de volledige privacyverklaring in te zien).

Indien je niet akkoord gaat met de privacyverklaring dan zal de sollicitatie niet verstuurd worden.

You agree with the storage of your provided data in a database. This information will be handled quickly and confidentially. Your information will not be provided to third parties. On the basis of this information we can check to what extent these match vacancies.

By letting the application go, that your data is stored in a database.

We will only use the data for the reference named purposes. You can withdraw the permissions at any time by contacting us.