Welkom bij Wilmar en Olenex

 

Wilmar

Wilmar Europe is een snelgroeiende organisatie met een steeds groter wordende vraag naar sterke professionals. Mensen maken bij ons het verschil, daarom zoeken wij specifiek naar collega's die dat samen met ons willen doen. In Nederland zijn we actief met drie bedrijven, Wilmar Europe Holdings, Wilmar Europe Trading en Wilmar Oleochemicals.

Wilmar Europe Holdings is onderdeel van Wilmar International. Wilmar International is gestart in 1991 en op dit moment op basis van marktkapitalisatie, één van de grootste bedrijven die genoteerd zijn aan de beurs van Singapore. Wilmar International is de grootste agribusiness group in Azië en de grootste verwerker en merchandiser van tropische oliën en vetten ter wereld. Alle Europese vestigingen vallen onder Wilmar Europe Holdings. Wilmar heeft, buiten Nederland, ook vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Bovendien hebben we verschillende joint ventures in o.a. Italië, Zwitserland, Oekraïne, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Onder Wilmar Europe Trading vallen onder andere de handels- en commerciële activiteiten voor Europa die worden uitgevoerd vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam. De tropische oliën en vetten waarin gehandeld wordt zijn o.a. palm- en kokosolie en voor wat betreft de oleo-chemische producten zijn dat de lokaal geproduceerde en geïmporteerde vetalcoholen en vetzuren. Daarbuiten wordt er ook actief gehandeld in biodiesel.

Wilmar Oleochemicals maakt onderdeel uit van één van de grootste spelers op het gebied van plantaardige oliën en vetten geproduceerde chemicaliën. Wilmar International produceert het grootste deel van deze Oleochemicals vanuit twee grote fabrieken in Azië. De ene is een vrij nieuwe fabriek in Gresik op Surabaya in Indonesië en de andere is Natural Oleochemicals (NatOleo), onderdeel van de PGEO group in Pasir Gudang (Maleisië). Om de positie van Wilmar in Europa te versterken heeft Wilmar, buiten de importen vanuit de fabrieken in Indonesië en Maleisië, een nieuwe state-of-the-art natuurlijke vet alcohol fabriek gebouwd in Rozenburg (nabij Rotterdam). Deze fabriek is sedert 2014 operationeel. Vet alcoholen worden o.a. verwerkt in schoonmaakproducten.

Wilmar Europe is in volle groei. Dat betekent dat er veel ruimte is voor eigen initiatieven en je volledig zelfstandig kunt functioneren. Daar staat tegenover dat flexibiliteit en dynamiek een alledaagse vereiste is binnen ons hechte team van professionals. Persoonlijke ontwikkeling beschouwen we als vanzelfsprekend en geven je daarin graag alle ondersteuning. Kortom, wie ondernemend is en zichzelf wil ontwikkelen vindt bij Wilmar een uitdagende werkomgeving met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Olenex

Olenex, een volwaardige joint venture tussen ADM en Wilmar, biedt klanten over de hele wereld een uitgebreid portfolio van plantaardige oliën- en vetten, van ruwe grondstoffen tot ‘Specialties’ evenals op maat gemaakte technische ondersteuning. Olenex heeft twee o.a. fabrieken in Hamburg, waarvan de een in Specialty fats produceert en de ander in palm oliën raffineert. Olenex houdt zich bezig met Trading, verkoop en alle marketing activiteiten.

Daarnaast is Olenex actief in de haven van Rotterdam met het raffineren en fractioneren van tropische oliën. Onder de voornaamste afnemers van Olenex bevinden zich de grootste fast moving consumer goods producenten.

Wanneer jij jouw carrière graag verder wil ontwikkelen, kijk dan eens naar de mogelijkheden die er nu zijn. Als je geïnteresseerd bent maar geen passende vacature ziet, stuur dan gerust een open sollicitatie of neem contact met ons op.