Over ons

 

Wilmar

Wilmar International Ltd is opgericht in 1991 en heeft haar hoofdkantoor in Singapore. Vandaag de dag is Wilmar marktleider in Azië op het gebied van agrarische grondstoffen en behoort tot één van de grootste beursgenoteerde ondernemingen op de aandelenbeurs van Singapore. Wilmar's activiteiten bestaan uit het cultiveren van palmbomen op haar plantages, het produceren en raffineren van plantaardige oliën, productie en raffinage van suiker, productie van speciale kwaliteit plantaardige vetten; oleo-chemische producten en biodiesel, productie van kunstmest en het verwerken van granen. De kracht van Wilmar ligt in haar volledig geïntegreerde en flexibele keten op het gebied van agrarische producten. Dit proces begint bij het produceren en industrieel verwerken van deze producten tot en met het op de markt brengen en distribueren van een heel breed palet van eigen agrarische merkproducten.

Wilmar heeft meer dan 450 productie locaties en een uitgebreid distributienetwerk in China, India, Indonesië en nog in 50 andere landen. De organisatie wordt ondersteund door een internationaal team van meer dan 92.000 professionals. Het portfolio van Wilmar bestaat uit een breed palet van agrarische producten met een hoge kwaliteit, welke niet alleen de waardering geniet van producenten van voedingsmiddelen maar ook bijzonder gewaardeerd wordt voor verwerking in industriële toepassingen en voedsel-catering bedrijven. De producten voor de consumentenmarkt maken een heel belangrijk deel uit van de core business. Door gebruik te maken van de schaalvergroting; integratie en logistiek in haar business model, weet Wilmar haar resultaten in elke stap van de keten optimaal te benutten. Hieraan dragen ook de operationele synergie en kost efficiëntie bij. Wilmar is en blijft een sterke voorstander van duurzaamheid en ondersteunt van harte haar rol als maatschappelijk verantwoorde onderneming.

Bezoek voor meer informatie over Wilmar www.wilmar-international.com

Olenex

Olenex, een volwaardige joint venture tussen ADM en Wilmar, biedt klanten over de hele wereld een uitgebreid portfolio van plantaardige oliën- en vetten, van ruwe grondstoffen tot Specialties evenals op maat gemaakte technische ondersteuning. Olenex heeft twee o.a. fabrieken in Hamburg, waarvan de een in Specialty fats produceert en de ander in palm oliën raffineert. Olenex houdt zich bezig met Trading, verkoop en alle marketing activiteiten.

Daarnaast is Olenex actief in de haven van Rotterdam met het raffineren en fractioneren van tropische oliën. Onder de voornaamste afnemers van Olenex bevinden zich de grootste fast moving consumer goods producenten.

www.olenex.com